מי הבסיסטים שהכי השפיעו עליכם?

מגברי בס, אפקטים לבס, גיטרות בס - הכל מרוכז כאן!

מנהל: Duba

מי הבסיסטים שהכי השפיעו עליכם?

הודעהעל ידי Fuzzman » 26.07.2010 11:38

צריך להחיות את החלק הזה של הפורום, זה לא פייר שהגיטריסטים יהנו מכל התשומת לב!
אז שתפו מי הבסיסטים שהכי השפיעו על נגינה שלכם או בכלל האמנים שהכי עיצבו אתכם מוסיקאלית

אני יתחיל עם שני הבסיסטים שהכי השפיעו עלי

הראשון הוא ג'ו לאלי מפוגזי
בגללו החלטתי שאני רוצה לנגן על בס :D
והוא גם הסיבה שיש לי מיוזיקמן
תמונה

לאלי מנגן גם בהרכב אטקסיה יחד עם ג'ון פרושיאנטה

הבסיסט השני שהכי השפיע עליי הוא ג'אסטין צ'נסלור מטול
במיוחד בכל הקטע של נגינה עם אפקטים.
תמונה

יאללה תורכם
"חשבתי שועל אדום, עכברשועל יותר מגניב תכלס"
סמל אישי של המשתמש
Fuzzman
חלוץ

Re: מי הבסיסטים שהכי השפיעו עליכם?

הודעהעל ידי Elad » 26.07.2010 14:40

פתחת פה תיבת פנדורה -

ג'יימס ג'יימרסון - האבא הרוחני של כל הבסיסטים באשר הם. הגדיר בלהקת הבית של מוטאון איך שורת בס יכולה להוביל ולסחוב את המלודיה בעצמה בלי לוותר על הגרוב.
חוץ מזה שהוא כנראה הבסיסט הכי מוקלט אי פעם (אם לא אז מקום שני או שלישי לצד דונלד 'דאק' דאן המעולה וקרול קיי) והאיש שמיצב את הפרסיז'ן עם מיתרי פלאטוונד דרך Fliptop של אמפג כסטנדרד לצליל בס בתעשיית המוזיקה עד היום.

פול ג'קסון - עם ההדהאנטרז והרבי הנקוק הגדיר מבחינתי את המשמעות של גרוב ושל איך Fאנק אמיתי צריך להשמע (רמז, בלי להשתמש באנבלופ פילטרים או בסלאפ).

לואיס ג'ונסון - הבסיסט היחיד שיכול לעשות סלאפינג שיר שלם בלי לשעמם אותי או להשמע נדוש (מודה, אני מחבב גם את לארי גראהם). יש לו טכניקה מאוד מוזרה ואגרסיבית אבל זה עובד.
אם במיוזיקמן עסקינן אז ג'ונסון, ברנרד אדוארדס ופול דנמן הם הבסיסטים שהדליקו אותי על הסטינגריי עם פראמפ שני ערוצים וצוואר מייפל - אחת מנקודות החולשה שלי בכל מה שקשור לבסים.

סטוארט זנדר ופול טרנר - הבסיסטים הראשון והנוכחי של ג'מירוקוואי בהתאמה. לשניהם יש גרוב ופיל (לא החיה) מעולים ולא משנה על איזו בס הם ינגנו תמיד יהיה להם הסאונד והסגנון הייחודי להם.
בפעם האחרונה ששמעתי על זנדר הוא ניגן עם מארק רונסון.

ג'ון פול ג'ונס - אם ג'יימרסון הוא האבא הרוחני של כל הבסיסטים אז ג'ון פול ג'ונס מלד זפלין הוא האבא של כל הבסיסטים בעולם הרוק.
חוץ מזה שיש המון השפעות של אר אנד בי בליינים שלו (JPJ הושפע מאוד ממה שג'יימרסון ובוב באביט עשו בגזרת הבס במוטאון) וגם הוא, בדומה לג'יימרסון, החזיק את רוב הבשר בשירים של לד זפ בעצמו עם ליינים שהם הטוב שבשני העולמות - המלודיה והקצב.

ג'ון אנטוויסטל - the OX, עוד בסיסט מדהים שביחד עם JPJ הגדיר לדעתי מה בסיסט צריך לעשות בלהקת רוק (כדאי לזכור שזה היה בתקופה ש-the Who, לד זפ וקרים המציאו למעשה את היסודות לכל מה שבא אחרי. נכון שלפני זה היו היארדבירדס, ג'ון מאייאל וכמובן הנדריקס אבל לעניות דעתי כל מה שבא אחרי ניזון משלושת הלהקות האלו).
בלי ספק בסיסט מפלצתי ואחד מפורצי הדרך לדעתי בכל מה שקשור לא רק לגישה שלו אלא גם לבחירה בסאונד שהובילה אותו בהמשך לבחון צלילים מדושני דרייב בדומה לג'ק ברוס (קרים) ומל סצ'ר (גרנד פאנק ריילרואד) שסללו את הדרך לבסיסטים מודרניים בלהקות רוק מז'אנרים כבדים יותר.

ג'סטין מלדל ג'ונסון - הבסיסט של בק (וגם של ניין אינץ' ניילז בסיבוב ההופעות האחרון שלהם), בסיסט שיודע לשרת את השיר לא רק בכתיבת הליינים אלא גם בכל מה שקשור לבחירת הצליל הנכון (הוא פריק של טון ומחזיק אוסף מרשים ביותר של בסים, מגברים ואפקטים) ואחד הבסיסטים שלדעתי עושים את השימוש הכי נכון ומעניין באפקטים.

אני צריך עוד להתקלח, לאכול, ללמוד, לעבוד, לישון ושאר פעולות שהכרחיות לחיים אז אני אפסיק כרגע פה.
Elad
חלוץ

הודעהעל ידי JohnnyGuitar » 26.07.2010 15:07

מותר גם ללא בסיסטים להשתתף?

עוד מעריץ של ג'ון אנטוויסל... בכל פעם שאני רואה את הקטע הזה - זה עושה לי חשק לקנות גיטרה בס:
סמל אישי של המשתמש
JohnnyGuitar
מבין עניין יותר ממך!

הודעהעל ידי ogeva » 26.07.2010 16:22

אני לא בסיסט, אבל חסר לי ברשימה שלך ג'ק ברוס.
אורן.
סמל אישי של המשתמש
ogeva
המבקר הראשי

הודעהעל ידי PESHTOL » 26.07.2010 19:57

אני לא בסיסט, אבל השם הראשון שתמיד עולה לי לראש הוא אנדי פרייזר מלהקת פרי.
לפעמים אני לא יודע איך לאכול אותו, לא דומה לשום דבר שאני מכיר, והוא עושה את כל השירים של פרי לכאלה גרוביים.

מה שהוא עוזה שם אחרי 2:30 דק' פשוט יפהפה.

בסיסטים, תנו תגובות
PESHTOL
חלוץ

הודעהעל ידי Elad » 26.07.2010 21:38

ogeva כתב:אני לא בסיסט, אבל חסר לי ברשימה שלך ג'ק ברוס.

ציינתי אותו בפסקה לגבי ג'ון אנטוויסל.
האמת שכשאני חושב על זה אני יותר מושפע ממנו כשאני מנגן עם דרייב/פאז ו/או עם מפרט, חוץ מזה הוא מנגן על פרטלס באינטונציה מושלמת ושר בו זמנית והוא גם אחד מהבסיסטים האלו שנשמעים אותו דבר על כל ריג - רק על הדברים האלו מגיע לו צל"ש (בדוק את ההופעות שלו עם רורי גלאגאר המנוח - מדהים!).
Elad
חלוץ

חזור אל ציוד בס

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד