תסבירו לי בבקשה, אני מפספס פה משהו בסיסי כנראה

פוליטיקה, ספורט, מליצה וכל מה שלא קשור לגיטרות

Re: תסבירו לי בבקשה, אני מפספס פה משהו בסיסי כנראה

הודעהעל ידי JohnnyGuitar » 30.07.2010 10:35

anorex כתב:"לצערנו" זו לא פסיקה גזענית אלא פסיקה חוקית לכל דבר ועניין. זה שהחוק הוא פטריאכלי, מיושן ומפגר לא אומר שזו לא פסיקה חוקית. הפסיקה הייתה זהה כביכול אם היה מדובר ביהודי שהתחזה לערבי.
לשון החוק - "מהו אונס":

הבועל אשה –
(1)
שלא בהסכמתה החופשית, גרימת סבל גופני, הפעלת אמצעי לחץ אחרים או איום באחד מאלה, ואחת היא אם נעשו אלה כלפי האשה או כלפי זולתה;
(2)
בהסכמת האשה, שהושגה במרמה לגבי מיהות העושה או מהות המעשה;

(3)
כשהאשה היא קטינה שטרם מלאו לה ארבע עשרה שנים, אף בהסכמתה; או
(4)
תוך ניצול מצב של חוסר הכרה בו שרויה האשה, או מצב אחר המונע ממנה לתת הסכמה חופשית;
(5)
תוך ניצול היותה חולת נפש או לקויה בשכלה, אם בשל מחלתה או בשל הליקוי בשכלה לא היתה הסכמתה לבעילה הסכמה חופשית;
הרי הוא אונס ודינו – מאסר שש עשרה שנים.

"מהות העושה" היא מושג קצת רחב מידי. יכולה להיות מרמה של גבר שמתחפש בלילה לבעלה של האישה ומבצע בה מעשה אבל הקביעה שמישהו הוא "ערבי במהותו" היא נטולת כל משמעות חוץ מגזענות.
סמל אישי של המשתמש
JohnnyGuitar
מבין עניין יותר ממך!

Re: תסבירו לי בבקשה, אני מפספס פה משהו בסיסי כנראה

הודעהעל ידי anorex » 30.07.2010 11:05

אני מסכים לחלוטין עם הקביעה שלכל אדם יש את זכות המחשבה החופשית ולכן הוא יכול להחליט מה שהוא רוצה לגבי עם מי הוא ישכב ואיזה נתונים הם לגיטמיים ולא.
אני יכול לא לרצות לשכב לעולם עם בחורות גבוהות. זה לא אומר שהיא "גבוהה במהותה". וזו החלטה שלי. כנ"ל לגבי היותו של הנאשם "רווק במהותו" או "יהודי/לא יהודי במהותו". לשון החוק קצת מעורפלת כדי שתשלם הרבה כסף בשביל להיות עורך דין שיכול להבין את החוק :)
סמל אישי של המשתמש
anorex
מפקד זרוע צבאית גדודי טרו בייפס

הקודם

חזור אל רחש בחש (שונות)

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד